Pazar, Temmuz 19, 2009

Ateist reklamlar, Finlandiya'da tartışmalara yol açtı


Avrupa'nın birçok kentinde Ateist gruplar tarafından kamu otobüslerinde taşınması için verilen "Tanrı büyük olasılıkla yok. Endişelenmeyi bırak ve eğlenmene bak" ilanı Finlandiya'ya da uğradı.

Tartışmalı ateist reklamlarını taşıyan otobüslerde şimdilik bazı sürücüler çalışmak istemiyor. Başkent Helsinki'de meraklı bakışlar arasında seyir eden otobüsler büyük ilgi toplarken, aynı ilanı Turku ve Tampere'deki otobüs şirketleri kullanmama kararı aldı.

Finlandiya Hümanist Birliği ve Özgür Düşünce Birliği kampanyaları desteklerken bazı otobüslerdeki ilanların ise yırtıldığı gözden kaçmıyor. İlanı taşımayı reddeden Turku ve Tampere'deki otobüs firmaları ilanın çok da iyi düşünülmüş bir kampanya olmadığını söylerken, Özgür Düşünce Birliği Başkanı Jussi Niemela otobüs firmalarını için "Zamanın gerisindeler" eleştirisini yaptı. Niemela ayrıca, "Helsinki zaten modern, uluslararası ve Avrupa değerlerini içselleştirmiş bir şehir. Reklamlar, Turku ve Tampere'nin de Helsinki gibi bir şehir olduğunu kanıtlayabilirdi." açıklamasını yapıyor.

Ateist reklamlar ilk olarak İngiltere'de 2006 yılında kamu otobüsleri tarafından taşınmıştı. İlanlar komedi yazarı ve gazeteci Ariane Sherine tarafından, Evangelist Kilisesi'nin Londra'daki kamu otobüslerine verdiği "Mahşer günü var" ilanını protesto etmek için verilmişti.

1 yorum:

ilandergisi dedi ki...

Her türlü satılık ve kiralık ilanlarınızı bırakabileceğiniz adres.ücretsiz ilan ver
http://ilandergisi.net